Dag van de Stem

Date & time 16/04/2016, 10:00

City/place: Roermond

Venue/address: ECI 13

Country: NL

Performer/s: Ankie Janssen – Sing! Like no one’s listening

Saskia de Ruijter en Jessica Frembgen – Mindfulness en stem

Magda Crijns – Goed spreken is slecht zingen?

Marijke Kools – Ademsteun en resonance

Sandra Halmans – Afrikaanse koorzang

Nancy Meijer – Zangstem vs. Spreekstem – Estill Voice Training

Edith Dings – Stembevrijding – Circle Songs

Brenda Nijssen – Zang pop improvisatie

Esther Zaad – Masterclass Koortraining – Workshop met Fusion

Inge Frankort en Anouk Boven – Lax Vox: de bubbelmethode

Brohlin Coumans en Ruben “Flip” van Dooren – Rapworkshop

More info: De Dag van de Stem is in 1999 in het leven geroepen door een aantal Braziliaanse stemspecialisten. In 2002 is het idee voor het eerst wereldwijd overgenomen en is de Wereld dag van de Stem ontstaan. In 2012 bestond de Wereld Dag van de Stem dus 10 jaar. Dit 10 jarig bestaan was voor Jessica Frembgen en Adi Kessels-de Beer aanleiding om hier een specifieke regionale invulling aan te geven. Met als doel: aan de hand van allerlei activiteiten, workshops, presentaties, masterclasses het publiek te wijzen op het belang van goede stemgewoonten, het publiek te wijzen op manieren om ontstane stemproblemen te verhelpen maar vooral ook om het publiek kennis te laten maken met de vele mogelijkheden van dit wonderlijke instrument.

In vervolg op de succesvolle edities in 2012, 2013, 2014 en 2015 vindt er op zaterdag 16 april 2016 weer een Dag van de Stem plaats in ECI cultuurfabriek in Roermond. Je zult opnieuw de mogelijkheid krijgen kennis te maken met de vele mogelijkheden en facetten van je stem. Er zullen mogelijkheden zijn stemmetingen te laten verrichten en om gehoortesten af te laten nemen.

De Dag van de Stem is er voor iedereen: voor wie zingt, veel spreekt, presenteert, acteert. Als je wilt weten wat je met je stem kunt of hoe je je stem beter of anders kunt gebruiken of wilt weten hoe een stem precies werkt. Ook in 2016 zijn er weer nieuwe, uiteenlopende en heel aansprekende workshops en masterclasses.

Ook is er voor de tweede keer een zangwedstrijd voor de schoolgaande jeugd: Korenslag. Zou jij je eigen stem niet willen gebruiken op de Dag van de Stem, dan kun je komen luisteren naar stemmen, want gedurende de gehele dag vinden er presentaties plaats op een zang-, toneel- en vertelpodium.

Hoe het totale programma is inmiddels bekend is vanaf 20 februari op onze website te bekijken. Vanaf dat moment is het ook mogelijk je op te geven voor deelname aan een of meerdere workshops.

Website: www.dagvandestem.nl

Contact person/s: info@dagvandestem.nl

Bookmark the permalink.